Sursa: Poca
Crema de zahar ars:
8 oua
1 litru lapte
150 gr. zahar
Blat:
5 oua
1 cana faina
1 cana zahar
- intr-o cratita incapatoare, (care sa mearga si la cuptor ) , se pun cele 150 gr. zahar pe focul cel mai mic la aragaz
- se amesteca cu o lingura de lemn
- lasam pe foc pana cand se topeste zaharul si se face maroniu ( in max. 8-10 min)
- apoi cat timp zaharul e lichid, il plimbam pe peretii oalei, astfel incat sa fie toata oala acoperita
- si-l lasam sa se raceasca
- cand se raceste zaharul din oala crapa
- dupa ce-am tapetat oala, punem intr-un castron litrul de lapte si cele 8 oua si mixam bine pana se omogenizeaza (trebuie sa faca spuma multa).
In alt castron pregatim compozitia de blat:
- punem cele 5 oua intregi, cana de faina , si cana de zahar si mixam
- pe urma punem in cratita tapetata cu zahar ars , prima compozitie de lapte
- peste ea, turnam in continuare a doua compozitie, cea pentru blat
- bagam cratita la cuptor la foc mic pentru o ora
- apoi cratita se rastoarna cu gura in jos pe un platou intins
- nu ridicati cratita decat a doua zi, o tineti peste noapte la rece.
Un comentariu:
L-am pregatit de Pasti.
A iesit delicios! Unde mai pui faptul ca se face foarte usor.
Ada, multumesc din suflet pentru reteta!
Trimiteți un comentariu