duminică, 5 octombrie 2008

SALATA DE LEGUME CU MAIONEZA DE MUSTAR




1 kg morcovi
1 kg ardei kapia
1 kg gogosari
1 ceapa
1 kg gogonele

- morcovii se rad pe razatoarea mare, iar restul se taie solzisori
- separat, se pun impreuna la fiert urmatoarele:

* 1 litru apa
* 3 linguri sare
* 300 ml otet
* 250 g zahar

- legumele taiate se pun la fiert in apa preparata si se lasa 10-15 min sa dea un clocot
- se scot in strecuratoare si se lasa la scurs de seara pana dimineata IN FRIGIDER
- din 1/2 litri de ulei si un borcan de mustar de la Bunica (280 g) se face o maioneza
- se pun cateva linguri deoparte, iar restul se amesteca cu legumele scurse
- cu salata aceasta se vor umple borcane mici, de 400, iar maioneza retinuta o folosim drept capac la fiecare borcan.

DELICIOASA!!!!

2 comentarii:

Unknown spunea...

Delicioasa,dar prea mult zahar,3 linguri sunt suficiente!

Ada spunea...

Putem incerca! :)