joi, 4 februarie 2010

COVRIGI SARBESTI ... ADAPTATI :)





Ieri bantuiam pe blogul meu preferat: Cuina banateana si am gasit o reteta de covrigi care mi-au facut cu ochiul :)
dar cum in casa nu aveam decat faina normala (000), mi-am incercat norocul ...
Rezultatul au fost niste chifle pufoaseeeeeeeeeee, pe care Maia le-a papat cu unt si cu castravete proaspat :)
Si m-a rugat sa mai fac "paine de-aia" :)))))

Reteta originala:
300 de grame de faina tip 400
500 de grame de faina tip 550
300 ml apa calda
200 ml lapte cald
100 ml ulei
1 lingura de zahar
1 lingurita de sare
15 grame de drojdie granulata

- totul se baga la MP, la programul de framantat/dospit
- cand e gata se imparte in 20-24 bilute (eu am facut jumatate de cantitate!)
- pornim cuptorul la 240 gr
- tehnica modelarii covrigului (care la mine nu se vede, pentru ca au crescut enorm de mult), este descrisa amanuntit de doamna Laura AICI
- ii asezam in tava, pe hartie de copt si ii mai lasam vreo 5 min in tava, sa se odihneasca, ii ungem cu ou batut
- bagam tava la cuptor pentru cca. 10 min, scoatem si turnam peste ei amestecul urmator (eu am pensulat di nou cu ou si am pus sare mare pe ei, pt ca n-am mai avut faina :D):
*1 ou batut
*3 linguri de faina
*1 lingurita de sare
- bagam din nou la cuptor pentru 5 min
- racim, papam ... minunati !!!

Un comentariu:

Ada spunea...

Cu mare drag, Claudia! Voi pune blogul tau la vedere, l-am rasfoit scurt si cred ca prietenii mei te vor iubi si pe tine :)