duminică, 9 mai 2010

Ciorba de varza


pentru o oala de 2 litri, avem nevoie de urmatoarele:

- o varza mica
- o ceapa
- un morcov
- o costita afumata (Elite)
- cimbru
- rantas :D
- un ou
- o cana de lapte

* calim zarzavaturile
* adaugam costita taiata
* cand e perpelita pe toate partile adaugam apa si lasam sa fiarba bine de tot
* intre timp, taiem varza ca pentru salata
* cand carnea de pe costita e fiarta, adaugam varza, cimbru si lasam sa fiarba
* cand varza e fiarta, adaugam rantasul facut din: o lingura ulei, una de faina si una de bulion (NU CALITI PREA MULT CA FACE RAU !!!)
* adaugam putin bulion, sare si mai lasam sa fiarba putin
* cand e gata, condimentam, adaugam dresatura din galbenus si lapte si lasam sa se odihneasca

2 comentarii:

maria elena spunea...

Cred ca ti-a iesit f. buna!

furnicuta boscodina spunea...

ai nevoie de o musca-n lapte? eu pic oricum :)

stii de campania"sfoara-n tara"? no , ca am ridicat-o si la rangul de campanie . esenta: gospodinele din blogosfera isi fac cadouri. Ce , cum , unde si cum gasesti pe blogul meu la categoria "d'ale boscodinelor- sfoara-n tara". daca iti face placere , te asteptam cu bratele deschise. O zi superba si scuze pentru bruiaj :)