duminică, 21 noiembrie 2010

Atentie la pangasius

Am primit pe mail acest articol ... cred ca va intereseaza si pe voi:


ATENTIE LA PANGASIUS !!!

Industrial cultivat în Vietnam , de-a lungul râului Mekong , pestele Pangas sau Pangasius (cum il stim noi ), a fost introdus recent pe piaţa.
Intr-o foarte scurtă perioadă de timp, acesta a crescut în popularitate în Franţa si in intreaga Europa. Francezii infuleca Pangasius ca si cum ar fi ultima lor masa. E un peste foarte accesibil ca pret(relativ ieftin), se vinde mai ales ca fileuri fara oase şi are o aroma şi textura neutra (blanda); mulţi l-ar compara cu codul. "But as tasty as some people may find it, there`s, in fact, something hugely unsavory about it".
Desi unii oameni il gasesc gustos, de fapt, ceva este extrem de neplăcut. Sper că informaţiile furnizate aici va vor servi ca informaţii importante pentru dumneavoastră şi viitoarele alegeri vis-a-vis de produsele pe care le introduceti in alimentatia Dvs. si a familiei Dvs. Iată de ce este mai bine sa nu cumparam pangasius:
Pangasius sunt plini cu un nivel ridicat de otrăvuri şi bacterii. (arsenic, deseuri / dejectii chimice etc.).Si asta pentru ca raul Mekong este unul dintre cele mai poluate râuri de pe planetă, aici sunt crescuti pangasius, iar industriile dezvoltate de-a lungul râului arunca substanţe chimice şi deşeuri industriale direct în el.
A se lua aminte : un prieten a testat in laborator acest peşte şi ne spune sa evitam consumarea lui, datorită riscurilor mari de contaminare. Indiferent de rapoartele şi recomandările împotriva vânzarii, supermarketurile inca vând publicului larg, chiar daca stiu că sunt contaminate, pentru ca acest peste se cumpara foarte bine si, implicit, profiturile companiilor cresc. Dumnezeu sa-i ierte pe cei care fac acest lucru!
Pangasius nu este un peste ecologic, ba, dimpotriva, este un experiment genetic si o "bomba" biologica. Pangasius este situat la polul opus alimentelor ecologice, si, mai nou, pentru ca cererea a devenit foarte mare pe pietele din intreaga lume, deseori sunt injectati cu hormoni proveniti din urina deshidratata, deoarece au constatat ca astfel pestii cresc mari mai repede si carnea lor devine mai "pufoasa"..


INTRATI PE ACEASTA PAGINA SI AFLATI SINGURI...

http://www.dietmindspirit.org/2008/01/30/why-you-shouldnt-eat-this-fish-pangas-pangasius-vietnamese-river-cobbler-white-catfish-gray-sole/

2 comentarii:

FLIK-FLAK spunea...

Stiu povestea de vreun an de zile. De atunci nu mai cumpar.
Sunt din ce in ce mai oripilata. O sa ajungem sa crestem pasari in balcon sa avem siguranta ca mancam ceva sigur....
Intra dk ai timp pe net si citeste despre cum sunt facute parizerele, cremvustii etc....

Ada spunea...

Da, stiu ... din pacate nu trebuie sa citesc ... am avut o cunostinta care a lucrat la Scandia Sibiu si ne-a povestit niste "amanunte" ...
Acum vreo doi ani ne povestea cineva despre puii crescuti pentru McDonald's ..brrr. A, si mai vazusem experimentul cu cartofii de la Mc, e postat pe youtube. Traim aiurea, mancam aiurea ...