luni, 31 octombrie 2011

Cartofi cu oua


Suna aiurea si banal, dar sunt de o bunatateeeee .... rara ! Nu trebuie sa ma credeti pe cuvant! trebuie doar sa-i incercati si sa va convingeti!!!

ASADAR ...

* cartofii se curata, se spala si se taie ca pentru prajit; se clatesc cu apa rece si se pun la scurs pe un prosop de bucatarie, care sa absoarba apa de pe ei


* se pun la prajit in ulei incins

* cand sunt rumeni si apetisanti, se stinge focul si se muta cu o paleta intr-o tigaie mai mare, fara a adauga ulei

* peste ei, se sparg cateva oua ... noi am pus 6, la o tigaie mare plina de cartofi
* se amesteca cu o paleta usor, la foc mic, pana cand ouale sunt facute


* se condimenteaza DOAR cu sare si piper (orice adaos ii poate schimba gustul, rezultatul nemaifiind acelasi!)



Se serveste cu varza murata, muraturi ... orice va cade bine! Noi am mancat cu varza murata, de anul trecut :) In curand va pun si reteta noastra de varza :)

Sa ne fie de bine!

2 comentarii:

Miriam spunea...

Mama ce-mi ploua in gura...Fac si eu ceva asemantor numai ca dau cartofii pe razatoarea mare. Stiu "reteta" de la o matusa de cand aveam vreo 10 ani; ne facea ea papa d-asta buna.

DiaMar bucataria galbena spunea...

Cam tarziu pentru cina,dar tot servesc putin din acest deliciu.Va pup!