luni, 24 octombrie 2011

Ciorba de cartofi cu iaurt si tarhon

Sursa: http://bucataria-sylviei.ro

 500 gr cartofi
o ceapa mica
un morcov
 2 rosii
putin ulei
 o foaie de dafin
o cutiuta mica de iaurt simplu
 2 linguri de smantana slaba
sare, piper, tarhon verde si patrunjel verde

  Preparare: se curata si se taie ceapa, morcovul si cartofii cubulete. In ulei punem ceapa si morcovul si le lasam cateva minute sa se inmoaie la foc foarte mic. Adaugam apoi sare si piper si punem aproximativ 3 l de apa. Cand fierbe apa adaugam foaia de dafin si cartofii taiati cubulete si lasam sa fiarba 12- 15 minute ( pana sunt fierti cartofii ) . Cu 5 minute inainte de a fi fierti cartofii adaugam rosiile taoate cubulete. Adaugam dupa ce au fiert cartofii iaurtul batut bine cu smantana si mai dregem dupa gust cu sare daca trebuie. Adaugam tarhonul maruntit si mai lasam oala cu capac cateva minute.

Delicioasa !!!

4 comentarii:

Anonim spunea...

superbe retete, multumesc de idei

Ada spunea...

Cu mare, mare drag !!!

vero spunea...

arata foarte bine si foarte gustoasa dupa parerea mea,maine fac si eu,de foarte mult timp nu am mai facut ciorba de cartofi

Ada spunea...

Vero, o sa-ti placa sigur, e o bunatate !!!