luni, 9 ianuarie 2012
Prajitura "Alba ca Zapada" 1
FOI (reteta de la Maria Nicoleta Lupsa)
12 linguri dei zahar
12 linguri ulei
12 linguri lapte
1 lgt amoniac dizolvat in lapte
1 ou
1/4 pachet praf de copt (optional)
faina cat cuprinde (am cantarit 650g, dar depinde de faina pe care o folositi!)
Se framanta un aluat din ingrediente si se coc 4 foi pe dosul tavii - aprox. 10 min o foaie.
CREMA (reteta de la Higeia, culinar.ro)
4 linguri faina+ 500gr. lapte dulce+ 4 linguri zahar
Din acestea se face o crema fiarta ca la budinca.I se adauga zeama si coaja rasa de la o lamaie.
Se raceste si se adauga la 100gr, unt frecat cu 120 gr. zahar pudra.
Se punr intre foi imediat(aproape calduta).
Prajitura se taie a doua zi!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
Ai idee,cum se coc foile astea la un cuptor electric? Le-am facut ,dar la cuptor pe gaz si chiar nu stiu cum sa le coc intr-un cuptor Gorenje.
Eu le coc la cuptor electric de ani si ani, am meu e Bosch :P
Nu are importanta ce fel de cuptor folosesti ... coci la 180 gr timp de ~ 10 min. Pana se rumenesc :) Spor la treaba !
Trimiteți un comentariu