Sursa: doua matusi simpatice, Lucica si Nutica, pe care le pupam cu mare drag !!!
* se fac doua checuri obisnuite, unul alb si unul negru (al meu a fost mai spalacit, cred ca a furat cineva colorantul din cacao :)))
* se lasa la racit si se taie felii amandoua
Crema:
1 pachet de unt (200g)
200 g zahar pudra
2 linguri faina
2 pahare lapte (a cate 200 ml fiecare)
2-3 plicuri zahar vanilat
- se freaca untul cu zaharul pudra si zaharul vanilat
- punem la fiert un pahar de lapte
- amestecam celalalt pahar de lapte cu faina, si il adaugam peste cel care fierbe, amestecand cu grija
- cand s-a ingrosat, se ia de pe foc si se lasa la racit
- rece se amesteca cu untul frecat cu zahar
* se ung feliile cu crema si se lipesc intre ele formand un nou chec, dar alternand culorile
* cand ati terminat feliile (probabil ati facut 2 torturi, ca mine!), glazurati
Glazura (sursa: http://www.gastrowiki.ro)
- 150 g zahar pudra cernut
- 2 linguri cu varf de cacao
- 3 linguri apa sau lapte
- 15 picaturi otet
- 50 g unt
- esenta
- se amesteca zaharul cernut cu cacao cernuta in stare uscata pentru o buna omogenizare
- se amesteca cu apa si otetul iar apoi se adauga prafurile( are aspectul unei creme foarte groase care se omogenizeaza greu)
- se pune la fiert pe baie de aburi la foc mic pana se omogenizeaza compozitia si devine fluida dar groasa
- se adauga untul si se amesteca pana la topirea si inglobarea lui
- se ia vasul de pe foc si se adauga esentele lichide (daca doriti)
- se lasa putin (1-2 minute) sa se raceasca dupa care se poate intinde pe torturi, biscuiti sau prajituri
- eu am turnat-o direct, si bine am facut, pentru ca la racire se ingroasa si se intareste :)
- BRAVO MIE !!! Si pentru glazura, dar mai ales, pentru tort ... de mult nu mi-am mai vazut sotul asa incantat de ceva dulce :X
2 comentarii:
plec de pe acest blog flamanda:)
delicios tot ce faci!
:)) esti draguta! Multumesc mult!
Trimiteți un comentariu