vineri, 9 martie 2012

Cornuri de brutar


300 ml apa calduta
500 de grame de faina
4 linguri de supa pline cu ulei
1 lingura cu zahar
1 lingurita de sare
1 lingura rasa de drojdie granulata (sau un cub de 25 grame drojdie proaspata)

- am pus in masina de paine apa calduta, uleiul, zaharul, sarea, faina si apoi drojdia
- am framantat acolo toata smecheria
- cand a fost gata, am impartit la 8 - din lipsa de timp, nu am respectat exact procedeul de impachetare explicat de Laura pe indelete aici. Am intins foaia, in "forma elipsoidala" :) si am format cornurile ruland de la capatul lat la cel ingust
- le-am intors putin spre mijloc, le-am pensulat cu ou si am presarat putin mac-mac deasupta
Au fost delicioase ...


2 comentarii:

lauralaurentiu spunea...

Faine, mi-ai facut pofta! Sa-ti fie de bine!

Ada spunea...

Maia te pupa cu dragoste .. s-a tot chinuit sa zica elipsoidal, da' nu i-a iesit ... :)))
Multumim de reteta !!! :x