Asa cum zicea si Laura, nimic nu se compara cu aceste cornuri cu Nutella .... deci sa purcedem la drum:
- 1 plic drojdie uscata (7 g.) sau 25 g. drojdie proaspata
- 1 lingurita rasa de sare
- 2 linguri pline de miere (poate sa fie si zaharisita)
- 250 ml. lapte cald
- 500 g. faina
- 25 g. unt moale, la temperatura camerei
Se pune drojdia intr-un pahar cu 2 linguri de apa calda si se amesteca bine.
Se presara putina faina deasupra si se lasa la crescut, intr-un loc cald si ferit de curenti de aer, 15 minute.
Intr-un vas mai mare, adaugati faina si restul ingredientelor si amestecati totul cu drojdia crescuta. Compozitia trebuie sa aiba un aspect omogen, legat, iar vasul trebuie sa ramana curat.
Se rastoarna apoi pe planul de lucru, si se incepe framantarea - cu cat aluatul e mai aerisit, cu atat mai pufoase ies cornurile.
Aluatul nu trebuie sa fie tare, si nu trebuie sa se lipeasca, iar daca se lipeste, mai adaugati un pic de faina.
Se pune inapoi in vas, se acopera cu o carpa umeda, si se lasa la dospit, aprox. o ora.
Se intinde cu sucitorul pe masa, nu foarte subtire si se taie in raze, astfel: intai in doua, apoi in patru, apoi in opt, si tot asa, pana obtineti triunghiuri.
Puneti umplutura, dulce sau sarata, la baza fiecarui triunghi si incepeti sa rulati (se incepe, asadar, cu latura mai mare si se termina cu varful).Varfurile se vor indoi putin spre mijloc.
Se pun cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu un galbenus amestecat cu o lingurita, doua de lapte caldut (se pot presara cu zahar brun) si se dau la cuptor, timp de 15-17 minute la 170 grade (la foc potrivit)
Se rastoarna apoi pe planul de lucru, si se incepe framantarea - cu cat aluatul e mai aerisit, cu atat mai pufoase ies cornurile.
Aluatul nu trebuie sa fie tare, si nu trebuie sa se lipeasca, iar daca se lipeste, mai adaugati un pic de faina.
Se pune inapoi in vas, se acopera cu o carpa umeda, si se lasa la dospit, aprox. o ora.
Se intinde cu sucitorul pe masa, nu foarte subtire si se taie in raze, astfel: intai in doua, apoi in patru, apoi in opt, si tot asa, pana obtineti triunghiuri.
Puneti umplutura, dulce sau sarata, la baza fiecarui triunghi si incepeti sa rulati (se incepe, asadar, cu latura mai mare si se termina cu varful).Varfurile se vor indoi putin spre mijloc.
Se pun cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu un galbenus amestecat cu o lingurita, doua de lapte caldut (se pot presara cu zahar brun) si se dau la cuptor, timp de 15-17 minute la 170 grade (la foc potrivit)
6 comentarii:
Arata tare bine si cred ca sunt gustoase.
Daaa, Maia le adora, ma pune in fiecare zi sa-i fac .. nu stiu cat voi putea sa o mai pacalesc :))
Si noi am facut si au iesit super..chiar sunt pufosi si gustosi...:))
ciar au fost gustoase si foarte pufoase, foarte usor de gatit. ne-au placut mult!!
Si ce se intampla cu acele doua linguri de miere ca nu prea am inteles. Arata delicios, mai ceva ca la patiserie. Abia astept sa ma apuc de ele
Se pun in compozitie in loc d3 zahar
Trimiteți un comentariu