vineri, 9 martie 2012

Pate din ficat de porc


Am primit de la prietena mea o bucata de ficat de porc proaspat, asa ca m-am gandit sa fac un pate la care visam de mult.

Avem nevoie asadar de 500 de grame de ficat, pe care il punem la fiert cu niste boabe de piper si 2-3 frunze de dafin.
Cand inceteaza sa mai faca spume :)), adaugam in oala la fiert o bucata de slanina, tot de casa, usor afumata si sarata ...
Cand sunt fierte, se scot, sa racesc si se taie cuburi
Intr-o tigaie, calim 3-4 cepe mari


Le lasam sa se raceasca si le punem impreuna cu ficatul si slanina, in robotul de bucatarie; condimentam cu sare, piper si nucsoara (daca va place) si transformam totul in pasta
Nu este cel mai frumos lucru pe care-l puteti face, dar ... cu siguranta este cel mai sanatos si bun pate de porc pe care il veti manca :)
Sincer, nu va recomand sa il faceti foarte des, pen'ca am auzit eu ca slanina aia, nu se depune decat unde nu trebuie :))) dar ocazional, zic eu ca merge ... si e buuuun .... :)

2 comentarii:

Dana A spunea...

O sa-l incerc si eu.Din ficat de pui ai incercat?

Ada spunea...

Da, da, vezi ca e pus deja pe blog de muuult, doar ca ala nu are slanina. Si recunosc, ala mi-a placut mai mult! :)