sâmbătă, 21 aprilie 2012

Tort MAIA




BLAT:
6 oua
250 g zahar
300 g faina
10 lg apa
1 praf de copt
cacao optional

- galbenusurile se freaca cu zaharul, apoi in ele se adauga cate o lingurita de apa treptat, pana se obtine o crema
- albusurile se bat spuma tare
- faina se amesteca cu praful de copt
- daca faceti cu cacao, scoateti 2 linguri de faina din cantitatea mentionata si inlocuiti-o cu 2 linguri de cacao
- adaugati albusurile spuma peste galbenusuri, apoi amestecul de faina si incorporati cu ajutorul unui tel
- se coace la 175-180 gr timp de 30-35 min

CREMA:
550 ml frisca lichida (Meggle am folosit eu) + 350 g ciocolata se topesc pe baie de aburi pana se omogenizeaza; se lasa 5-6 ore la frigider, dupa care se bat spuma cu ajutorul mixerului, pana isi dubleaza volumul. Se pune intre foile insiropate.

SIROP:
150 g zahar se topesc pe foc; se sting cu o cana de apa si se lasa la topit la foc mic pana la dizolvarea completa. Se ia de pe foc si se pune esenta de rom sau vanilie, dupa gust.


-

Niciun comentariu: