joi, 21 noiembrie 2013

Sofficini



Multumesc Laura pentru reteta asta, ne-a placut mult :D  !

  • 250 gr faina
  • 250 gr lapte
  • 25 gr unt
  • sare
  • pt umplutura: feliute de branza / sunca / cascaval
  • 2 albusuri
  • pesmet
* Punem laptele si untul pe foc si in momentul in care incepe sa fiarba adaugam toata faina si amestecam temeinic, exact ca la eclere












Rasturnam aluatul pe masa de lucru, il framantam, facem o biluta si o invelim in folie alimentara













O lasam la racit pe masa *** NU IN FRIGIDER!!!*** 
Dupa ce s-a racit, o desfacem din foliesi intindem o foaie foarte subtire, din care decupam cerculete, cu diametrul de 6-9 cm


Punem in centru umplutura iar apoi o inchidem presand foarte bine marginile






Le trecem prin albus foarte putin batut, prin pesmet si apoi le prajim in ulei incins pana devin aurii



Se servesc caldute


Un comentariu:

Anonim spunea...

Ce pofta mi-ai facut!!!