*merele (3-4) se curata de seminte si codite si se taie felii subtiri;
se pun intr-un vas cu 2 linguri de zahar, zeama de la o jumatate de lamaie si o cana de apa;
se pun in cuptorul cu microunde pentru 3 minute
* scoatem aluatul de la frigider si pregatim tava de briose cu hartiute
* merele se scot pe un servetel absorbant si se lasa putin la scurs
* aluatul se taie in fasii de aproximativ 6-8 cm
* intr-un vas am amestecat 2 linguri de gem cu o lingura de apa si le-am bagat un minut la microunde
* cu pasta obtinuta am uns aluatul, apoi peste gem am asezat feliute de mar la una dintre margini, una peste alta, astfel incat partea rotunda sa iasa frumos peste aluat
!!! Ungenti toata fasia de aluat cu gem, nu doar jumatate, ca in poza ;)
* am intors cealalta parte de aluat peste
* si am rulat frumos
* am asezat fiecare trandafiras astfel obtinut in tava de briose
* si am dat tava in cuptorul preincalzit la 230 grade
Un comentariu:
Prezentarea e nemaipomenit de frumoasa! Daca si la gust sunt tot atat de bune pe cat arata, atunci merita incercata reteta.
Trimiteți un comentariu