Ingrediente:
500 g faina
300 ml lapte
100 g zahar
100 g unt topit
7 g drajdie uscata
3 galbenusuri
coaja de la o lamaie
esenta de vanilie
sare
* drojdia se amesteca cu laptele caldut, 2 lingurite de zahar si esenta de vanilie si se lasa 5 minute la temperatura camerei
* amestecam laptele cu galbenusurile, untul, coaja de lamaie
* adaugam faina, zaharul si sarea si amestecam totul cu o lingura pana la omogenizare
* punem aluatul intr-un vas uns cu ulei si acoperim totul cu folie alimentara
* lasam la dospit 40 de minute in cuptor la 40 de grade sau 1 1/2 h la temperatura camerei
* scoatem din cuptor si dam vasul la frigider pentru urmatoarele 12 ore
* dupa cele 12 ore, scoatem aluatul, il impartim in doua, intindem foi dreptunghiulare si punem rahat pe
fiecare parte; rulam, impletim cele doua suluri si asezam in tava tapetata cu hartie de copt
* ungem cu ou si presaram susan deasupra
* coacem la 160 gr cu ventilatie, timp de 40 de minute
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu