duminică, 9 octombrie 2016

Prajitura cu mere "Olimpia"


Nu stiu cum vi se pare ca arata aceasta prajitura, dar va spun cu mana pe inima ca este de departe 
CEA MAI BUNA PRAJITURA PE CARE AM MANCAT-O IN ULTIMII 5 ANI! 

Ii multumesc pentru asta dragei noastre Oli H., care ne-a rasfatat 3 zile la minunata ei cabana din Racatau cu multe minunatii, dar in special cu aceasta prajitura, care va ramane in caietul pe care il voi preda minunatei mele fetite!

3 galbenusuri 
3 pahare de zahar (bruuuun :)) 
1 pahar de lapte
1 1/2 pahare ulei
un praf de copt
4 pahare faina

* toate acestea se amesteca in ordinea in care sunt scrise
* albusurile se bat spuma, apoi se adauga incet la compozitia anterioara
* jumatate din cantitatea de aluat se toarna in tava
* peste aluat se  intinde un strat de mere rase, amestecate cu zahar si scortisoara, lasate o ora in pace, apoi scurse de zeama
* peste stratul de mere se toarna restul de aluat

180 gr --> 35 min











Niciun comentariu: