💫💫💫
Pentru aceasta reteta minunata si extraordinar de gustoasa, avem nevoie de rosii, sare, piper si zahar.
Si de Marioara, care sa ne spuna secretele! 🥰
Rosiile se dau prin masina speciala, care separa pulpa de pielite si seminte, iar sucul astfel obtinut se pune la fiert intr-o oala incapatoare.
La o ora si jumatate calculat din momentul in care incepe sa faca spuma, se adauga sare si piper dupa gust.
Eu am pus la o oala de 9 litri plina, 5 lingurite de sare grunjoasa si doua lingurite de piper macinat.
Se lasa la fiert 4-5 ore, se potriveste gustul de zahar, adaugand daca este nevoie 2-3 linguri, se pune in sticle sterile, se inchid, se invelesc in ziare si se fierb in dunst (bain-marie) 45 min.
Se ascund in pături pana la racirea completa, apoi se pastreaza in pivnita. De obicei pana la prima pofta de paste! 😁
💫💫💫
2 comentarii:
Arata super!
Si este absolut delicios!
Trimiteți un comentariu