300 g faina
200 ml lapte
15 g drojdie proaspata
60 ml ulei
putin zahar
sare, cam 1 lgt
- drojdia se pune la dospit in putin lapte si zahar (in mijlocul fainii)
- cand a dospit se incorporeaza in faina si se adauga laptele si uleiul
- se framanta bine si se lasa la dospit 30 min.
- ajunge pentru tava mare de la aragaz
9 comentarii:
Tinand cont de faptul ca suntem amandoua in Sibiu...ce zici de o intalnire in care sa-mi prezinti "pe viu" modul de preparare? :) Spor la scris, la gatit si ...la Maia! Te pup!!
:) ne cunoastem ??? Sau doar poftesti la pizza mea ???:))))
vreau sa-ti spun ca aluatul asta a devenit nelipsit duminica in familia mea..nici nu am cum sa-ti explic cat de bucuroasa am fost cand am descoperit aluatul asta...este super si baietii iti sunt vesnic recunoscatori;)pup u
ai uitat sa precizezi ca se foloseste si hartie de copt...merge si fara?!
In cautare de un blat bun de pizza, l-am incercat pe al tau care de acum incolo va fi declarat oficial blatul perfect ;) A doua zi, Matei i-a spus lui tati "Mami trebuie sa mai faca pizza" D)
:))) il pup pe Matei si sunt total de acord cu el :D SA MAI FACA MAMI!!!!
Recunosc cu mana pe inima ca si noi il iubim, se face usor si e perfect!
Fara hartie de copt cred ca ar merge, dar numai daca tava este unsa cu pasta magica : 1 lingurita margarina + 1 lingurita faina + 1 lingurita ulei
... mi-ati facut o pofta de pizaaaaaaaaa .... de maine o sa serveasca ai mei :))
E superb aluatul de pizza. Multumim!
Multumesc, Mari! Ma bucr ca va place! :)
minunat aluat!!!
R
Trimiteți un comentariu