marți, 1 ianuarie 2008
CIORBA DE VACUTA
2 oase de vita + 700 g vrabioara
1 telina
2 morcovi maricei
1 pastarnac
1 ceapa mare
1 ou + o lingura de faina
vegeta sau doar sare (Secretul gustului folosesc eu)
1 ardei gras rosu (mic)
3 rosii maricele
2 linguri bulion
muuuuuuuuuuult leustean
1 l bors acru sau Bors Magic la gust
- se fierb oasele (spalate bine inainte, pt a scapa de aschii), impreuna cu carnita ca 2 ore (sau mai mult, in functie de fragezimea carnii)
- prima apa se arunca, dupa primul clocot serios
- se ia spuma mereu
- cand oasele si carnea sunt fierte, se strecoara zeama si se adauga in ea legumele taiate cubulete (cu exceptia rosiilor care se pun mai tarziu)
- se pune vegeta dupa gust
- dupa cca 40 min, se adauga rosiile si bulionul
- cand si acestea sunt fierte, se adauga carnita taiata cubulete
- imediat se adauga borsul (daca e bors acru, se fierbe intai separat, un clocot)
- se drege cu oul amestecat cu faina
- se ia de pe foc, se presara leusteanul si se lasa acoprita oala inca 15-20 min.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu