marți, 1 ianuarie 2008

PRAJITURA SNICKERS

Sursa: Poca - forumul culinar.ro



FOI:
8 albusuri
300 g zahar
400 g nuca macinata
4 linguri faina
3 linguri cacao
1 praf de copt

- intr-un castron se pun albusurile cu 300 g zahar si se mixeaza bine de tot
- faina se amesteca separat cu praful de copt, cacaoa si nuca macinata si se toarna peste albusuri amestecand cu grija de jos in sus
- se va obtine o spuma care se imparte la 3
- tapetam fundul tavii cu hartie de copt si cu ajutorul unui cutit cu lama lata, intindem compozitia
- se lasa la cuptor, la foc mic intre 8 si 15 min, in functie de cuptor


CREMA:
8 galbenusuri
1 ou intreg
3 linguri cacao
250 g zahar
4 linguri lapte caldut
100 g ciocolata (Milka de lapte)


- se pun la fiert pe aburi (bain-marie)
- cand ciocolata e topita si compozitia omogena se ia de pe foc
- se lasa sa se racoreasca putin, sa fie calduta doar, si se adauga un pachet de margarina Unirea 250 g (aici ramane la aprecierea voastra ... margarina nu e sanatoasa, iar untul ii schimba putin gustul ... cum credeti! Mie imi place mai mult cu margarina)
- se amesteca bine sa se topeasca margarina si se intinde intre foi si deasupra lor
- se lasa 1-2 ore sa intre in creme

* in mod normal, margarina se adauga cand crema este rece - mie nu mi-a placut asa mul, daca e calda crema, gustul e altul, mult mai bun
* de aceea nici crema finala nu e tare ci curge ... ca un siropel mai gros ...
*raman la parerea mea, si a tuturor celor care au mancat la mine Snickers, ca e ...


CEA MAI BUNA PRAJITURA DIN LUME !!!!!!

2 comentarii:

Anonim spunea...

imi puteti zice si mie pentru cate porti este?

Ada spunea...

Este suficient de mare prajitura, dar nu am numara niciodata bucatile ... e multaaaa :))