500 gr faina
35 gr zahar
50 gr untura de buna calitate
15 gr sare
20 gr drojdie proaspata
250 gr apa
Se dizolva drojdia cu o lingurita de zahar(din zaharul pt aluat)si cu putina apa(din apa pentru aluat)
Varsam drojdia peste faina,adaugam untura la temperatura camerei,zaharul,sarea si apa(putin cate putin)
Dupa 5 minute de framantat rezulta urmatoarea biluta pe care o punem intr-un bol acoperit cu folie de plastic si o punem pentru 2 ore intr-un loc caldut ferit de curenti de aer (eu tin vasul in cuptorul cu microunde, acolo clar nu e nici urma de curent!)
dupa 2 ore, arata asa:
Intindem aluatul pe planul de lucru usor infarinat - de data asta am intins intre doua foi de hartie de copt si a fost cea mai inspirata alegere - (ideal ar fi sa aiba o forma dreptunghiulara
Si acum cu muchia unui cutit impartim in trei foaia dar fara sa o taiem(doar o marcam usor)
Umplem partea centrala cu ce vrem noi
si taiem partile exterioare in fasii egale si nu prea groase
Si am inceput sa impletesc fasiutele(din dreapta o fasie peste care punem una din stanga si tot asa)
O ungem cu galbenus amestecat cu un strop de lapte si o dam la cuptor pt 30 minute la 200 grade
Adevarul e ca e bunaaaaaaa ...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu