500-600 gr faina(500 daca avem oua mici si 600 daca sunt mari)
un plic drojdie uscata
250 gr lapte
90 gr zahar
90 gr unt
2 oua intregi
50 gr unt si ceva zahar pentru umplutura
zahar vanilat
alte arome
Toate ingredientele se pun in masina de paine, in ordinea cunoscuta: lichide jos, solide sus.
Se pune aparatul pe programul de framantat, care la mine dureaza o ora si 30 min si preparam umplutura.
Se poate folosi zahar, scortisoara, nuca, Nutella ... orice
Cand aluatul este gata ...
se rastoarna pe planul de lucru infainat sau uns cu putin ulei ...
se intinde foaie normala, dreptunghiulara si se unge cu pasta de unt si zahar, apoi cu umplutura. in cazul meu, aceasta a fost de nuca, lapte si zahar cu aroma de rom
se ruleaza
Apoi, lasand 5 cm de la capat, se despica cu ajutorul unui cutit. Capatul se scoate de dedesupt printre despicaturi, la fel ca la impletituri
Cele doua fasii se impletesc normal, iar cozonacelul se pune in tava. Se lasa sa mai dospeasca 20-30 min.
Inainte
Dupa
Dintr-o bucata de aluat care s-a rupt la impletire, am executat rapid doua briose, care pana a dospit domnul, s-au si copt ;)
De-o pufosenie ..... greu de exprimat in cuvinte ...
Asteptam sa se termine si cozonacelul si revenim cu imagini ...
Am prins si hotul ... venise la furat :D
Alt hot ... :)
Un comentariu:
Trimiteți un comentariu