Sursa: Maya
400 g faina
400 g cartofi razuiti
100 ml apa fiarta
10 g drojdie uscata
1 lingura rasa de sare
1 ou
- cartofii se razuiesc si se oparesc cu apa
- se amesteca putin
- se pune faina intr-un vas, se adauga sarea si drojdia si se amesteca
- se pun cartofii cu tot cu apa si se incepe framantatul usor
- se adauga oul si se framanta mai departe
- se formeaza o bila care se acopera si se pune la loc caldut sa creasca timp de 30 min
- cuptorul se preincalzeste la 225 grade
- se mai framanta o data pe o planseta cu faina
- se formeaza din nou bila, care se pune intr-un vas uns si tapetat (sau pe hartie de copt)
cand cuptorul s-a incins, se pune pe sina din mijloc pt 20 min
- dupa cele 20 min, se scade temperatura la 200 gr si se coboara cu un nivel mai jos
- se mai lasa 30 min
- se scoate, se umezeste cu palmele ude si se acopera cu un prosop curat si umed
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu