luni, 9 februarie 2009

PRAJITURA TIP CREMA DE ZAHAR ARS

Sursa: Luminita Mereu


9 oua
9 linguri zahar
9 linguri faina
4 plicuri zahar vanilat
1 litru lapte
1 pachet margarina Rama Vanilie (sau unt)


- se freaca galbenusurile cu zaharul si margarina topita
- se adauga jumatate din cantitatea de faina si laptele treptat
- se adauga restul de faina
- albusurile batute spuma se adauga amestecand usor de jos in sus
- se toarna compozitia in tava unsa si tapetata
- se coace la foc mic cca 60 min

3 comentarii:

Dana Albu spunea...

Ada,eu nu am aici rama,cate grame are 200 sau 250 si pot adauga eu esenta de vanilie?

Ada spunea...

250 g iubita, si da, poti adauga esenta separat! Spor :)

Dana Albu spunea...

Banuiam eu asa ca am facut-o.Mi-a iesit super.Dar ...doar astazi,dupa ce s-a mancat ultima bucata,m-am gandit ce bine mergea sa o "ingrop" :-))))))))) intr-un sirop de caramel atunci cand o servesc...data viitoare nu mai ratez.