marți, 1 septembrie 2009
Varza a la Cluj
O varza medie se taie fidelute :) si se pune intr-o oala incapatoare, impreuna cu o ceapa taiata marunt, cimbru si 2 linguri de ulei
O cana de orez se pune la fiert in apa cu sare ...
intr-o tigaie, am pus la calit o ceapa taiata marunt si o lingura de boia - lasam ceapa pana devine sticloasa, apoi adaugam boiaua si amestecam bine
adaugam 500-600 g carne tocata ... nu e batut in cuie, punem cat avem .. si amestecam bine, pana se desface toata carnita
adaugam un pic de apa si amestecam; lasam sa scada
ii dam si un gat de vin .. vorba lu'Donose "bautura-i temelie":D .. si lasam sa se evapore de tot
orezul, care intre timp a fiert, se pune la scurs ...
*in timpul asta, varza fierbe in suc propriu, la foc foarte mic, iar noi o tot bagam in seama cu lingura ...
un vas de yena inalt, se unge cu unt
asezam un strat de varza
unul de orez ... si de ochii lumii punem si ceva piper:P
punem si un strat de carne (care a fost condimentata la vremea ei!)
repetam pana terminam tot ce am pregatit ... ultimul strat e de varza si il vom acoperi cu felii de rosie - eu am avut rosii de la Petis, din gradina de la tanti ICA :D
asa arata scoasa din cuptor :X:X:X
si gata de servire ... cu ardei iute ...
... sau cu smantanica ....
POFTA BUNA!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu