joi, 16 septembrie 2010

Ficatei de pui cu usturoi




o caserola mica de ficatei
5 cepe medii
1 capatana mare de usturoi

# ficateii se spala si se curata de pielite
# se lasa cateva minute in lapte dulce, timp in care curatam si taiem ceapa (eu o tai destul de mare, pentru ca noua ne place ceapa in mancarica asta !!!)
# punem ceapa in tigaie si o lasam la calit pana devine sticloasa
# adaugam ficateii scursi de lapte si ii perpelim pe toate partile
# adaugam usturoiul curatat (catei intregi) si adaugam o cescuta miiiica de apa fierbinte
# cand e gata condimentam dupa gust
# se serveste cu cartofi (de preferinta piure, dar la mine s-a votat pentru cartofi prajiti :D) si mamaliga
... insa n-am mancat mamaliga, ca am avut paine secuiasca, adusa direct de la Targu Secuiesc ...


PS: mancarica asta merge de minune cu mujdei de usturoi, dar numai sambata si numai daca nu va intalniti cu nimeni duminica :)))))
Si musai s-o incercati cu mamaliguta moale si pufoasa ...

Niciun comentariu: