luni, 14 februarie 2011

CENCI (scovergi)


300 g faina
2 oua
1 lingura zahar
coaja de la o portocala/lamaie
2 linguri coniac, rom sau whisky
2 lingurite praf de copt
1 lingura ulei

- se amesteca toate, se intinde foaie subtire (cat de subtire putem) si se taie dupa preferinta cu cutitasul zimtat
- se prajesc in ulei incins, pe o parte si pe alta, se scot pe servetele absorbante
- se pudreaza cu zahar din belsug

*Nota personala: acum am taiat bucati de aluat pe care le-am intins si taiat, in timp ce uleiul sfaraia in tigaie ...:))
Data viitoare le pregatesc, le tai si abia dupa aia ma apuc de prajit.

Maia a spus ca sunt foarte bune, deci salvam reteta !!!
Multumim EMA !!!!

Un comentariu:

retete- ina spunea...

ORICAND SANT BINEVENITE GOGOSILE,multumesc ca ai postat,asa ne aducem aminte sa facem