500 g faina
400 ml lapte sau apa calda
50 ml ulei
o lingurita zahar
o lingurita sare
25 g drojdie proaspata
* am cernut faina intr-un castron cu capac
intr-un vas inalt, am pus laptele caldut, drojdia si zaharul si le-am lasat la loc cald, pana cand a inceput sa faca spuma. Daca tineti post, puteti inlocui laptele cu apa calda
*cand drojdia a dospit, se adauga peste faina si se omogenizeaza totul
* adaugam uleiul si framantam usor. Pastram o lingura de ulei din el,
pentru formarea bilutelor
* cand aluatul este moale dar omogen, ii facem cruce 😍❤️,
ca sa fie aluatul bun - sigur ati citit articolul de pe FB :)
*acoperim vasul (aceasta este GENIAL, e luat tot de la prietenii mei de la Better,
pe care ii iubesc pentru tot ce au) cu capacul sau
cu folie alimentara si lasam la loc caldut o ora sau putin mai mult
* gata ... acum ne apucam de facut bilute de aluat,
pe care ulterior le aplatizam cu mana inmuiata in uleiul pastrat
Nu am facut poze, eram prea murdara pe maini :))
*asa arata aplatizate ...
*incingem bine uleiul
* ... si fiecare biluta aplatizata va fi pusa in ulei, la prajit
*rumenite frumos pe ambele parti, se scot cu un cleste din ulei si se
pun in picioare la scurs, pe hartie absorbanta
Iaca na, am facut o oala de langosi! :)))))
Pofta buna tuturor!
Stiti ce scrie pe farfuria de prezentare ?:D
Iaca 😁:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu