duminică, 10 mai 2020

Negresa cu nuca si glazura de cacao



Pentru ca este duminica si toata lumea este acasa, va invit sa pregatiti negresa asta. Nu este moale si umeda cum o stiti, dar este foarte buna si merita incercata. Reteta de blat ii apartine Jamilei, cu mici modificari pe ici, pe colo. 


200 g zahar
200 g faina
6 oua
100 g unt topit
100-120 g nuca macinata
30 g cacao
un praf de copt
un praf de sare







Amestecam ingredientele in ordinea numerelor de pe tricou :D, adica asa cum stim:

- mizam bine ouale cu zaharul, timp de 10 minute, apoi adaugam sarea, untul, iar la final faina amestecata cu praful de copt si cacaoa + nuca macinata.
- amestecam bine totul si coacem la 180 g timp de 25 minute aproximativ (faceti testul cu scobitoarea dupa aceste 25 min)
- am copt blatul in tava obisnuita de prajituri

Pentru ca este o prajitura extrem de uscata (merge nemaipomenit cu lapte!), are nevoie de o glazura, asa ca am facut urmatoarea glazura:

50 g zahar pudra
o lingura lapte
o lingura cacao
50 g unt


- toate ingredientele in fara e unt se pun la foc mic intr-o craticioara
- cand totul este topit si incepe sa fiarba, luam vazul de pe foc si adaugam untul, amestecand bine pana la omogenizare
- lasam sa se racoreasca putin si o turnam peste prajitura
- lasam sa se raceasca complet si servin cu o cafea buna sau cu un pahar e lapte


Pofta buna, dragii mei!

Niciun comentariu: