duminică, 5 ianuarie 2025

“Craiasa zapezii”

O chema “Petre Roman”! 🙄
Dar cu ce-o fi gresit oare, sa o cheme asa??? 😁
Am botezat-o noi, asa cum se cuvine!

Reteta vine de la Tarnaveni,  de la mama Ancai pe care o pupam si careia ii multumim din inima! ❤️🙏




FOI
6 oua intregi
12 linguri zahar
12 linguri faina
O fiola esenta de vanilie
Un praf de sare

- se mixeaza totul si se imparte aluatul la 3

- se coc trei foi






CREMA

3 galbenusuri

3 linguri de faina

O fiola vanilie

250 ml lapte

* se lasa la fiert la foc mic, amestecand mereu, pana se ingroasa

* un pachet de unt se spumeaza cu 150 g zahar

* crema fiarta si racita se amesteca cu untul si se adauga o mana buna de cocos





BEZEA

3 albusuri se bat pe baie de aburi cu 150 g zahar

Cand bezeaua este lucioasa si tare, se adauga o mana buna de cocos




SIROP

* intr-un vas se pun la foc mic cateva linguri de zahar si cateva linguri de apa

* se lasa sa fiarba, amestecand mereu, pana obtinem un sirop

* intindem siropul pe primele doua foi


ASAMBLARE:











Final … 





Nu, pozele nu-s asa reusite … dar va garantez ca e cea mai faina, usoara, eleganta si fina prajitura din ultimii ani! 

❤️🤗🎉


 

Niciun comentariu: