Mama Ancai are un caiet plin de retete faine! Una dintre ele e asta, pe care o are de la sora dansei, doamna Letitia! Prin urmare, asa o cheama si pe praji: Letitia š
Trecand peste partea amuzanta, va spun ca Letitia a fost executata intr-o zi plina de … oboseala, dupa o noapte cu 4-5 ore de somn si ca nu-i dadeam nicio sansa! Am comentat intr-una! Ba ca e greu, ba ca e mult, ba ca n-o sa iasa, ba ca n-o mai fac …
La final insa … mi-au trecut toate! Si am promis ca o mai repet cu siguranta, ca prea misto e!
BLAT 1
4 oua
4 lg zahar
4 lg faina
Un oraf de copt
2 plicuri zahar vanilat
BLAT 2
4 albusuri
100 g zahar
100 g nuca taiata cat mai marunt sau macinata
3 lg faina
un praf de copt
CREMA
4 galbenusuri
6 lg zahar
200 g unt
O budinca de vanilie
300 ml lapte
* galbenusurile se freaca cu zaharul
* budinca se dizolva in lapte
* se amesteca cele doua si se fierb la foc mic pana se ingroasa
* crema rece se amesteca cu untul
~ 2 pachete biscuiti Petite Beurre inmuiati in cafea ~
Aranjare:
Blat 1 - jumatate de crema - biscuitii inmuiati in cafea - restul de crema - blat 2
GLAZURA:
150 g zahar pudra
2 linguri cacao
3-4 linguri apa rece
3 linguri ulei
- se amesteca totul la rece si se intinde peste prajitura
Niciun comentariu:
TrimiteČi un comentariu