duminică, 5 ianuarie 2025

LETIȚIA šŸ¤£

 Mama Ancai are un caiet plin de retete faine! Una dintre ele e asta, pe care o are de la sora dansei, doamna Letitia! Prin urmare, asa o cheama si pe praji: Letitia šŸ˜

Trecand peste partea amuzanta, va spun ca Letitia a fost executata intr-o zi plina de … oboseala, dupa o noapte cu 4-5 ore de somn si ca nu-i dadeam nicio sansa! Am comentat intr-una! Ba ca e greu, ba ca e mult, ba ca n-o sa iasa, ba ca n-o mai fac … 

La final insa … mi-au trecut toate! Si am promis ca o mai repet cu siguranta, ca prea misto e! 




BLAT 1

4 oua

4 lg zahar

4 lg faina

Un oraf de copt

2 plicuri zahar vanilat


BLAT 2

4 albusuri

100 g zahar

100 g nuca taiata cat mai marunt sau macinata

3 lg faina

un praf de copt


CREMA

4 galbenusuri

6 lg zahar

200 g unt

O budinca de vanilie

300 ml lapte

* galbenusurile se freaca cu zaharul

* budinca se dizolva in lapte

* se amesteca cele doua si se fierb la foc mic pana se ingroasa

* crema rece se amesteca cu untul


~ 2 pachete biscuiti Petite Beurre inmuiati in cafea ~ 

Aranjare:

Blat 1 - jumatate de crema - biscuitii inmuiati in cafea - restul de crema - blat 2


GLAZURA:

150 g zahar pudra

2 linguri cacao

3-4 linguri apa rece

3 linguri ulei

- se amesteca totul la rece si se intinde peste prajitura

Niciun comentariu: