Azi am fost la Poplaca, la una dintre mamaile noastre adoptive :)) Si, stiind cat de mult ne plac papanasii ei, mamaia Ica (nu mama Ica, mamaia Ica :))) s-a gandit sa ne faca o bucurie si ne-a pregatit minunatiile astea. Nu stiu cum sa va spun ca sunt ... oare DIVINI, ar fi destul de expresiv ??? Sunt cei mai buni papanasi pe care ii face cineva, si, recunosc cu mana pe inima, ca i-au intrecut pe cei din Curmatura, pe care i-am iubit ani si ani la rand ....
Si pentru ca sunt atat de buni, am participat azi la "fabricarea" lor, fotografiind pas cu pas executia lor!
Sa pornim la drum, asadar ...
500 g branza de vaci
4 linguri de zahar
4 linguri gris
o lingurita de bicarbonat stins cu zeama de lamaie
2 oua
200 g faina (sau mai multa daca e branza moale)
coaja rasa de la o lamaie
# se amesteca toate bine si se framanta pana la omogenizare (va ramane usor lipicios)
# se lasa sa se odihneasca ~ 30 min
# intai impartim aluatul in bile mari si bile mici :)
# apoi incepem sa formam inele si bilute# intai facem bile mari, aplatizam si apoi, cu degetul plin de faina, facem gaura in mijloc
# se prajesc in ulei incins, la foc mic/mediu ca sa se patrunda bine
# se scot pe servetele absorbante
# punem inelul pe farfurie si punem in gaura o lingurita de gem; lipim biluta pe el
# turnam smantana (noi am folosit smantana de casa), apoi gem si ...
VOILA ! Imaginile vorbesc de la sine ...
Saru' mana pentru masa, mamaie Ica !!!! Mai venim, caci mai poftim :))
5 comentarii:
Nu mai pot de pofta!!!!!!!!!
Sa stii ca ai tot dreptul ... eu n-am voie, sunt inca la dieta, asa ca am mirosit si fotografiat pana m-am saturat. Dar simt la fel ca tine :)))))))
Scaldati in smantana,sunt o nebunie!
Te pup!
Dia, scaldati in smantana, daaa ... ei oricum sunt o nebunie ... te pup si eu!
Invitatie de participare la: Concurs pentru bloggeri culinari "FISSLER BY KIKA - EXCELENTA IN BUCATARIE"
http://www.gatestesanatos.ro/Concursuri/
Trimiteți un comentariu