Mai sunt doua zile pana la marea cozonaceala 🤣, asa ca, fiind o reteta noua, s-a impus testarea. Ca tot e de sezon 🤭
Reteta ii apartine Anytei, o "retetareasa" sau "vlogar de mancare", cum i-ar spune Stefan 😁, pe care am descoperit-o de curand. Am ales cateva retete pe care as vrea sa le testez si despre care veti afla cu siguranta.
Asadar, sa trecem la treaba!
ALUAT:
500 g faina
3 galbenusuri
150 ml lapte cald
100 g smantana
125 g zahar
25 g drojdie proaspata
25 g unt
50 ml ulei
1 lgț. esenta de vanilie
Coaja rasa de lamaie / portocala
UMPLUTURA DE NUCA:
3 albusuri
100 g zahar
200 g nuca macinata
esenta de rom
1 lg cacao
• albusurile se bat spuna si se amesteca cu restul ingredientelor
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
* cernem faina de doua ori si facem o gaura in mijlocul ei
* dizolvam drojdia in putin lapte caldut, adăugând o lingurita de zahar si o punem in mijlocul fainii
* o lasam sa se odihneasca 15 minute
* restul de lapte il amestecam cu restul de zahar si amestecam pana se dizolva
* adaugam coaja de lamaie, galbenusurile, smantana, esenta de vanilie si laptele si incepem sa framantam
* adaugam untul si framantam, inmuind mainile mereu in ulei,pana obtinem un aluat frumos si elastic (aprox 7-10 minute)
* acoperim si lasam la odihna 20 minute, dupa care repetam framantarea pentru alte 10 minute
* acoperim vasul si lasam la loc cald timp de o ora
* rasturnam pe blatul uns cu putin ulei, impartim aluatul in doua parti aproximativ egale
* intindem fiecare parte in forma de dreptunghi, intindem nuca deasupra si rulam
* asezam in tava tapetata cu hartie si lasam la loc cald alte 25-30 minute
* dupa acest timp, ungem cu galbenus amestecat cu lapte si coacem la 160 °C, timp de 60 minute
Cam asta ar fi ... revenim cu detalii dupa racire
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu