350 g faina
5 g sare
40 g zahar
9 g drojdie uscata (sau 25 g proaspata)
250 ml lapte
40 ml ulei
30 g unt la temperatura camerei
zahar
scortisoara
un galbenus + o lingura de lapte pentru uns
*** Asta e reteta originala. Mie nu mi-a placut consistenta aluatului, si am adaugat de la mine putere faina si ulei pana am ajuns la consistenta dorita. As zice inca 50 g faina si cel putin inca 30 ml ulei. Luati in calcul ca la inceput e cleios oricum, dar pe masura ce framantati si se dezvolta reteaua de gluten, aluatul va deveni elastic si suplu. ***
- amestecam ingredientele uscate, apoi adaugam laptele si la final uleiul
* daca folositi drojdie proaspata, o amestecati cu laptele caldut si o lingura din zaharul cantarit si o lasam sa dospeasca 10-15 minute
* amestecam totul bine, framantam scurt, pana cand aluatul devine elastic
- lasam sa dospeasca 40 de minute
- intindem o foaie ca pentru cozonac, cat mai dreptunghiulara cu putinta
- intindem untul pe toata suprafata ei
- presaram zahar si scortisoara dupa gust, rulam si taiem felii de 1 cm grosime
- le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam sa creasca 20-25 min.
- ungem cu galbenusul amestecat cu lapte si dam la cuptor 25 minute la 180 gr C
- pudram cu zahar si ... cam asta ar fi
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu